Stockholmspolisens Idrottsförening Fäktning (SPIFF)

SPIFF har i år tilldelats äran att stå värd för SM, det fjärde hittills.

Vi hälsar er välkomna till tävlingen som sker i Eriksdalshallen, 6-8 Juli 2018.

Klasser är enhandssvärd och bucklare, rapir och dolk, militärsabel, långsvärd – dam och långsvärd – herr. Alla vapen tillhandahålls av arrangör.

Regler
SM kommer att följa det nordiska regelverket: Regler

Observera följande tillägg vad gäller utrustning: Från och med 1:a juni 2018 så gäller förbundets nya förordning vad gäller fäktjacka och byxor, som berör kraven på stöttålighet.

Från och med den 1 juni 2018 ska alla fäktare i svenska tävlingar bära minst ett lager av skyddsutrustning som är testat för att skydda mot minst 350 Newtons penetration (enligt EN 13567) som täcker hela kroppen med armarna uppsträckta, från knä till hals och hela vägen ut till handlederna. Ryggen på fäktjackan är undantagen från denna regel, vilket innebär att det exempelvis är okej med perforerade områden på jackans baksida. Bärs en skyddshandske med hög manschett är även den del som täcks av manschetten undantagen från denna regel.

Tävlande fäktare är skyldiga att lägga fram bevis på att relevant skyddsutrustning är testad för att skydda mot minst 350 Newtons penetration. Exempel på sådan bevisning kan vara ett certifikat eller att utrustningen är märkt av tillverkaren.

Vi har samma pliktdomarsystem som förra årets SM. För var fjärde deltagare totalt är klubben skyldig att erbjuda en domare för hela tävlingen. Vid 0-3 är antalet pliktdomare 0, 4-7 deltagare ska klubben hålla med 1 domare, 8-11 2 domare, 12-15 3 osv. Notera att det är anmälda deltagare, inte individuella starter. Olika personer kan uppfylla skyldigheten för klubben. Vi kommer löpande kommunicera med klubben. I anmälan kan man fylla i om man deltar som pliktdomare. För varje klass/vapen där klubben inte uppfyller utgår en klubbot på 1000 kronor.

För att få delta i tävlingar måste man ha fyllt 18 år.

Sist men inte minst så krävs tävlingskort. Du som tävlare kan ansöka om tävlingskort på http://www.budokampsport.se. Om du inte har ett sen tidigare, var ute i god tid med din ansökan!


Anmälan
Anmälan görs via länken nedan:
https://goo.gl/forms/Mzuz4g0JTe6zO1EX2

OBS att anmälan stänger den 31:a maj, så se till att ni är anmälda innan dess.

Om ni vill avanmäla er så mailar ni till styrelsen.spiff@gmail.com. Vid avanmälan som sker mer än 3 veckor innan evenemangets start så kan vi återbetala er anmälningsavgift. Är det mindre än 3 veckor kvar får ni tillbaka hälften, men är det mindre än 2 veckor kvar när vi tar emot er avanmälan så kommer vi inte kunna ge en återbetalning.
Kafé
Eriksdalshallen har ett kafé som säljer många olika saker. Själva kommer vi att försöka sälja T-shirts, och i ansökan finns mer information.
Om du har frågor du kan kontakta oss på styrelsen.spiff@gmail.com

Uppdateringar kommer gå ut i relevanta kanaler men även i nyhetsrutan precis till höger.

SM news


2018-04-24

Anmälan är nu öppen!


2018-04-09

Senaste info om SM


Kontakta Styrelsen/Contact the Board: styrelsen.spiff@gmail.com